10 февруари 2017 г.

Кутийка - 4


Ето я и кутийката "за мляко" - само пробвах щанцата на Вили, все още я нямам и се надявам скоро да ми се попълни тази липса.
Много е сладка!

Размери на щанцата - 10х15,3см, като това 15,3 спокойно може да се намали с 2см.
Размери на кутийката без "шапката" 4,5х4,5х6,75см, височина заедно с шапката 10см и размер на прозорчето 2,8х1,6см.

Щанцата реже без забележки. Кутийката се сглобява от две еднакви половини и без проблем може да се ползва без каквито и да било корекции... ама нали се сещате, че при мен това няма как да се случи :-).
Първо в момента в който получа моята щанца ще ѝ нарисувам ограничител на дъното, така че да не се припокриват пластовете, образуващи дъното - затова казах че може да не се ползва цялата дължина. Така съвсем спокойно от едно листче А4 могат да се отрежат две кутийки. Зелената линия на картинката показва мястото на ограничителя.
Много малко (около 1мм) има за дорязване на "цепката" между двете части на дъното.
По-сериозно бих окастрила това стърчащото за залепяне, което свързва двете половинки на кутийката. Първо защото на него няма бигове и като се залепи затруднява сгъването и второ защото допълнителният пласт картон внася някакво напрежение в самите сгъвки. На картинката съм показала с червено къде препоръчвам рязане. И за илюстрация на вече споменатото ето как изглежда мястото на залепяне преди и след корекциите ми. Вижда се, че така биговете се освобождават.

 Задължително преди да се слепят двете части трябва да се пречупят биговете - първият път пропуснах тази стъпка и после ми отне доста време да го направя без да намачкам цялата кутийка.
Като сериозен недостатък от моя гледна точка бих посочила прозорчетата. Със сигурност предпочитам да ги няма! Тук малко завиждам за смелостта на едно момиче Maria Missx, което сподели че мъжът и изстъргал от щанцата ножчетата за прозореца.
Аз такава стъпка не бих предприела може би защото много лесно могат да се скрият, но все пак са някакъв вид ограничение. От друга страна пък може да подействат стимулиращо на креативността - ако не исках да ги затворя може би нямаше да се сетя да  им сложа точно тези зайчета. Направих го още преди да събера двете части на кутийката, че на плоско ми е по-лесно да работя.
Първо разширих прозорчето, после му подлепих малко по-тъмно зелено листче и накрая го декорирах.
Естествено въпросното прозорче може да се покрие с цял панел или с етикетче - варианти много... а може и да се остави, но ако ще го оставям със сигурност бих го разширила, че така не се вижда много през него. Аз пъхнах една бяла свещичка за снимката с "фабричното" прозорче и съм почти сигурна че доста трябва да се наднича вътре за да се добие представа за пълнежа.

Отворите за нанизване на панделката пасват идеално, както и къдричките отгоре.

И вместо заключение, ако не е станало ясно да кажа - моята вече е поръчана и чакам с нетърпение да си я получа!

3 коментара:

 1. :*
  Както винаги - подробно и пълно ревю с препоръки и идеи, подкрепено със нагледен снимков материал :)
  Професионализъм и педантичност лъхат от всякъде! Много ме кефиш и за търпението да го снимаш. после да го опишеш...
  И не че омаловажавам по-трудната част - да обърнеш внимание на детайлите, да забележиш дефекта и да препоръчаш метод за отстраняването му, но то си ти е вградена функция на теб и си се очаква по default :) :*
  Муа!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хахаха, как ме развесели с тая вградена функция :)
   Мерси, Дидка!

   Изтриване
 2. И аз благодаря за ревюто! Никога не съм ползвала щанци за кутийки, но все някой ден ще се наложи. Много е нежна, а и зайко така, като наднича много ме радва.

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...