19 декември 2015 г.

Джуджето

Записала съм се за коледната размяна в групата за куилинг. Принципно трябваше да е за картички, но като гледам до сега никой не е изпратил и съответно получил само картичка. И аз получих вече своята изненада и освен красива е и голяма, така че явно и аз трябваше да изпратя картичка плюс още нещо.

Не знаех какво ще е нещото докато не видях джуджетата на Бети. От години следя блога ѝ и има страхотни попадения както това. Влюбих се от пръв поглед и пак от пръв поглед реших "ще правя такова!".
Разпечатах си схемата - но не и картинка с готовите джуджета и сгреших. Не че не е сладичко и моето, но за следващите ще трябва да си коригирам тъпите грешки.
1. Това, което аз ползвах за лице на моето всъщност при нея е брада. Съответно на моето брадата има един пласт по-малко и лицето му е по-голямо и не чак толкова сгушено в шапката.
2. Не знам защо реших да "пека" набъбващия контур чак накрая. В резултат очите му станаха топчести, а си бяха плоски.
3. Не избрах правилния картон - трябваше да е гладък и поне малко по-тънък.

И за да не изглеждам недоволна ще кажа, че и моето си ми харесва и си има пък помпон!
Високо е почти 8см и в основата е Ф40 (иначе казано 4см). Печатът на точки е от Мигито, а със звездичките е от онези мъничките гумени печатчета на дървени блокчета на Хейда, дето са комплекти по десетина. Този е от коледния комплект и много ми харесва.

Направих му и кутийка за да пристигне здраво при получателката си - червените течни перли се оказаха по-течни от белите и в крайна сметка стана малко мазало, ама поне дребосъка е защитен :-). Накрая вързах и една панделка за допълнително настроение.
Момичето си го получи вече и даже си го хареса, което от своя страна зарадва мен :-).

2 коментара:

  1. Те4е, много е хубаво и твоето, важното е, че сама си го направила!Догодина ще се включа навреме, за да ми пратиш едни такъв сладур :) !!!Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен пък ми е много сладко така с изпъкналите очички. Много готино ти се е получило.

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...