30 май 2015 г.

Бухалчетата


Обещах да направя бухалчета. Смятах да са за първото предизвикателство на Картишоците, но го изпуснах на косъм. И за второто не става, че текстът ми не е на български но това е текстът който исках за този повод. Картичката е за много, много специален човек, по още толкова специален повод.
Александър приключи с изпитите и съвсем скоро ще е дипломиран "млад меринджей".
А аз съм най-щастливата и горда майка! Дано успява да постига целите си и занапред.
Как направих фона не знам. Понакапах акрилни боички на една подложка за мишка и леко размазах с валяка. Исках капките да се долепят като разноцветни петна и после всяко от петната, независимо от формата да стане бухалче. Много харесвам едни такива черно бели рисунки, дето малко приличат на случайни драсканици. Аз това не го мога, затова реших да пробвам с цвят. След като мацнах листа върху онази подложка за мишка и хубаво притиснах с валяка (докато боята взе да излиза по краищата) с изненада установих, че явно гумата е по-пореста отколкото изглежда и е попила голяма част от боята. Всъщност плътните цветове отгоре и отдолу са от избутаната при притискането боя.
Не мога да го повторя, пък и няма нужда.
Реших да превърна дефекта в ефект и това е резултатът.

Рисувах бухалчетата с черен химикал като гледах да се водя по цветните петна. Знам, че са недодялани, ама толкова си мога. Всъщност съжалявам само, че нямах черен туш, че да  ги рапидографирам. С бяла боя запълних очите, с акварелен молив човките, малко gelatos на някое и друго крилце и оформих картичката.
Много съм доволна - избягах от себе си и направих картичка която харесвам, с повече цветове от когато и да било и въпреки това почти CAS.

2 коментара:

  1. А ми, Тече, само мога да съжалявам горчиво за това, че си се разминала на косъм със срока на нашето предизвикателство. Очаквах твоето включване с огромно нетърпение и много ми липсваше участие от теб. И с право... картичката е станала ЧУД-НА! <3 И техниките, които си пробвала, изцяло извън комфортната ти зона, и цветовете, и всичко по нея! Обожавам doodling и zentangle, а ти си се справила перфектно с тях. Надявам се като дойде ред на тази тема в Картишок ММП, да не изпуснеш "влака"! :))) <3
    Пп: Много успехи на младежа! Да се реализира в това, което най-много го вълнува, и да обича професията си! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ееее, толкова сладки бухлъовци , че си гледам с голям кеф!!!Поздравления и за младежа , и за майка му!!!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...