25 юли 2014 г.

Безотпадни технологии - маргаритки

 Поводът да направя тази публикация е първият рожден ден на Картишоците - честито момичета, желая ви да сте все така забавни и полезни.
Ще започна с малко предистория - сдобих се с този шаблон на Сизикс и естествено веднага го пробвах - реже много хубаво, но не това е темата ми.

При рязането освен основните елементи изпадаха и множество, ама наистина множество страхотно оформени отпадъци - малки кръгчета, които могат да се ползват за снежинки (и които рядко изпадат сами от шаблона), "вдлъбнати квадратчета" -за мозайки и листенца. Най-лесно е да се метнат в коша - вариант до който прибягвам в съвсем краен случай; могат да се използват за направа на рециклирана хартия - това вече звучи по-добре, нали :-) и накрая това което аз направих - грижливо събрах елементчетата с форма на листенце и се захванах да правя маргаритки.
 За основа използвах пънчнато зелено слънце. На всеки от лъчите му залепих по едно листенце и след изсъхване оформих с инструмент за ембос. В средата на всяко цветче залепих по една рошава куилинг тичинка и маргаритките грейнаха на тази картичка. Може да се залепи и друго в центъра - перлички, камъчета, тичинки, брадс, копче ... както ви харесва!
Принципът е същия и с отпадъците на  множество бордюрни пънчове - тук цветчетата съм правила по същата схема с малка маргаритка в основата.

5 коментара:

  1. Впечатлителноооо! Те тази прелест от "отпадъци"!?! Стефи, невероятна си!

    ОтговорИзтриване
  2. Изумително, Тече! :) Въпреки всички глезотии, които трупаме, въображението и креативността си остават най-важните черти на един картичкоправеш. Затова уважавам толкова и теб и творчеството ти. ;) Благодаря ти, че поздрави Картишок с тази ценна идейка! <3

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, Тече- идейна и прецизна, както винаги! Страхотно се е получило-първо помислих, че си използвала някакъв шаблон или пънч. Наистина си невероятна!

    ОтговорИзтриване
  4. Стефче, поздравления за чудната идея!

    ОтговорИзтриване
  5. СтИфано, ти сигур си единствения човек на който ше му дойде това на ум. То вярно, че и аз ползвам едни отпадъци за листа на коледна звезда, ама моето си е очОвадно, а това...ама мнооого си добра ;-)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...