25 октомври 2013 г.

Лексикон

Здравейте,
Първо ще покажа едно АТС за рожден ден, което направих за Деси. Знам, че обича лилаво :-) и че развалям изненадата, защото още не съм и го изпратила, но следват много думи и реших да сложа една картинка "за цвят".
J I J I ме покани да отговоря на нейните въпроси и това ще е единствения лексикон, който ще попълня и няма да предам нататък... моля не ми се сърдете, това е мой принцип.

1. Коя школа в кардмейкинга ви е любима?
Аз в школа не съм се обучавала на това :-)
Не обичам ограниченията - възхищавам се на творбите на представители и от изток и от запад и... от всякъде, ама не на всички - само на можещите и с усет и с идеи.

2. Кои са 5-те крафт материали, които обичате най-много (must-haves), без тример, скалпел, лепило, линия и ножица, естествено? :)
Ей тук ме хвана. Принципно искам всичко, но все пак ще се опитам да съм малко по-конкретна. Куилинг пособията са ми от първа необходимост - шредерче, инструмент, пинсета, гребенче подложка и мнооого карфици. Освен тях от както имам машинка все се заглеждам по щанци и папки за релеф или поне това са категориите в магазинчетата, които най-много ме привличат наравно с печатите, нищо че хич ме няма в боравенето с тях. Другите неща на които още не съм се наситила са ембосинг пудри и дистрес мастила.

3. Има ли техника, стил или декоративен елемент, който не харесвате или ви е втръснало да виждате по картички?
Има!!! Много, ама много трудно може да ми хареса картичка сглобена само от щанцовани елементи и релефи, такава в която не се различава почерка и стила на твореца. За мое съжаление откак машинките станаха сравнително достъпни все по-често такива картички се предлагат на вниманието ми и то с етикет "ръчна изработка". Еднообразието също ме дразни - има блогове в които виждам все едно и също всеки път и дори много хубави картички ми омръзват.
Както виждаш не споменавам техники и декоративни елементи, защото стилът е определящ (според мен) за възприемането на едно творение. Всеки елемент може да е удачен или неудачен в зависимост от умението на автора да го приложи в проекта си.
(взех много да обяснявам и май вече е по-доре да спра)

4. Топ 3 на любимите ви кардмейкъри - родни или чужди.
Няма да класирам. Естествено имам любимки и само ще кажа, че тях или не ги интересува моето мнение (защото най-вероятно дори не знаят че съществувам) или знаят, че са ми любимки, защото съм им го казала или показала. Списъкът е отворен, а включването в него не е много трудно - всеки може да ме спечели с идея, прецизност, внушение...

5. Любимо блокче/серия дизайнерски хартии?
Всеки ден ми е различно :-). Обикновено ми е любимо това, което е подходящо за нещото което правя в момента.

6. Любим youtube канал, свързан с кардмейкинг?
Попадала съм на различни, но нямам време и мераци да следя който и да било от тях. Така че нямам любим канал, но помня и често ползвам наученото от клипчета, които са ми попадали по-скоро случайно.

7. Искате ли да сте част от дизайн тийм и кой?
И да и не.
ДА защото мисля, че би било интересно и вълнуващо и предизвикателство към креативостта ми и не на последно място би ми действало стимулиращо.
НЕ защото 1- организацията не ми е най-силната страна и за това избягвам да поемам дълготрайни ангажименти, 2- обикновено изискванията започват с оцветяване на картинки (аз не мога и нямам желание да го правя), 3- притеснява ме езиковата бариера (ако тима не е български) и последно, но не на последно място 4- все още никой не ме е пожелал.

8. Любим автор на диджита? Ако не използвате, тогава любим печат?
Не ползвам дигита, но харесвам много от тези които виждам по картичките на другите. От гумените като любими мога да спомена Simply gorjuss, но във всички случаи не са само те. Общо взето предпочитам тези, които могат да се използват за paper piecing.

9. Любима игра?
Разни аркадни, судоку... каквото ми попадне - стига да имам време за губене. И пъзели обичам да редя.

10. С какво обичате да се глезите?
С блажено мързелуване ;-) или със занимания по интереси.

Ако някой случайно е имал нерви да изчете всичко това и да стигне чак до тук - поздравления!
Приятна почивка!

10 коментара:

 1. Ей, Тече, поласкана съм, че избра да попълниш точно моя лексикон! :))))) Благодаря ти. :) Бях скептична, че ще приемеш поканата, а много исках да прочета отговорите ти. :) Крафтърите, които ме впечатляват и с оригинални идеи, и са ми интересни като личност, се броят на пръстите на едната ми ръка, ти си сред тях. :) Запази различността си и продължавай да ни вдъхновяваш с красоти!
  Много нежно АТС! <3 Браво! :)

  ОтговорИзтриване
 2. АТСто е много готино! "Знам, че обича лилаво", а това пък го прави специално.

  ОтговорИзтриване
 3. Тече, забавлявах се да те изчета :)

  ОтговорИзтриване
 4. Йеее! Цели 3 финиширали :-)
  Обичам ви момичета!
  Ще трябва да помисля за награда!

  ОтговорИзтриване
 5. Измисли още една, четири ставаме финиширалите :). Винаги те чета с най-огромно удоволствие! Твоето местенце ми е едно от най-любимите и ми беше много интересно да науча повече. Харесаха ми много отговорите ти, много близки до моето усещане :)

  ОтговорИзтриване
 6. Беше ми приятно да науча още нещичко за теб! Значи станахме пет :)))

  ОтговорИзтриване
 7. Не е важно да имаш много приятели, важно е да са качествени!!! Благодаря ви момичета!

  ОтговорИзтриване
 8. Изчетох докрай, разбира се! И макар да се познаваме само виртуално,точно такива отговори очаквах от теб:) И аз бих отговорила на някои неща по същия начин. И в отговор на коментара в моя блог- не съм се загубила,просто картичко правенето беше малко на заден план, а блогърстването - все още се чудя има ли смисъл, но ми липсва виртуалното общуване със себеподобни :)

  ОтговорИзтриване
 9. Страхотно АТС. Благодаря, че се включи в моята блогогодинка. Спокойно аз ще почакам.

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...