28 юни 2013 г.

За Мила

Още като видях, че Мигито ни предизвиква да си направим сами пеперуда и ключ,  знаех че ще се включа (ако не се случи нещо непредвидено). После се сетих да посветя картичката на Мила за нейната втора блогогодишнина.
За техниката на пеперудата нямах никакво съмнение (мисля, че и вие), а ето го и моето първото куилинг ключе.

Стана от първия път! Идеята за такива ключове не е моя, но не съм копирала никого - просто навивах бели лентички  докато резултата ми хареса. Защо бели не мога да кажа... първо те ми попаднаха и уж беше само за проба. След като имах вече готово ключе реших да го позлатя с топъл ембосинг. Оказа се трудна работа- мазах, ръсих, пекох няколко пъти и все някъде имаше непокрито. Когато усетих, че ще пламне спрях. Все още има тук-таме беличко, но да речем, че там му е чара :-).
Правеше ми се някаква различна картичка - то колко може да е различна като пак си е с моите пеперуди, но мисля че се получи нетипично за мен винтидж излъчване.
Съвсем съм сигурна, че се усеща чуждо влияние... аз го усещам даже, но не мога да кажа чие - просто исках да се опитам да направя "от онези" картички, дето много ми харесват, но не ги мога. Мисля, че успях и много се радвам!
Още една снимка и приключвам :-) 
Ще я покажа тук:
Картичкофурийско предизвикателство 174 - Картичка с ръчно изработени пеперудки и ключета
Card Mania - 2W, 3E - (2nd week) Kraft Paper (основата е крафт картон, ако не е достатъчно ще се оттегля)
Crafting with Dragonflies - Vintage Card with Layers and Lace
Ruby's Rainbow - 2W, JFF, C10 - #57 Things with Wings

И на края, но не на последно място да ми е живо и здраво порасналото дете!

Чао и умерено слънчеви почивни дни!

31 коментара:

 1. Хм, идея си нямам кои са ония картички, щото тая не ми мяза на никоя друга. Ама щом ти си знаеш - това е добре, защото ако и ти не знаеше...тогава щеше да е лошо.

  Иначе - цветовете ми се виждат типично твои, но ми харесват, защото са си и типично мои (за синьото иде реч...кафявото -цвъ). А ключа е уникален. И понеже Мила е Водолей, а това е един от символите на Водолея - ето ти още едно попадение ;-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Това не го знаех, ама ще ми е полезно (като трябва да зарадвам някой друг водолей дето вече си има водно конче)
   А ония картички са едни такива с накъсани хартийки... даже дрипавички някак, ама много хубави :-)

   Изтриване
 2. how fantastic and striking!


  thanks so much for playing along with us at Ruby’s Rainbow Challenges!

  hugs and kisses from germany,
  silvi xoxo

  ОтговорИзтриване
 3. Първо - честито ти голямо дете! да сте много щастливи заедно и да сте взаимна опора един за друг. Днес ли е рожденият ден? На сестра ми голямото момче днес става на 5 :)
  Второ - картичката е прелестна! За пеперудата не съм се съмнявала, ключът е уникално добър, а стилът на "онези" картички е уловен, но различен. Браво. Това е най-трудно. Особено ми хареса и печатчето специално за теб.
  Успех! Тази картичка ми е фаворит!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Тони, благодаря ти много за оценката и пожеланията!
   Да, днес големият ми син става на 21. Да е жив и здрав и вашия рожденик и много да ви радва!

   Изтриване
 4. Прекрасна картичка,с предостатъчно количество крафт картон.Трябва да ти кажа,че тези твои шити картички ми стават все по-любими ,има някаква магичност в тях,в пластовете,в цветовете...абе май всичко ми харесва :)Благодаря ти ,че се включи в Card Mania,желая ти успех и късмет!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Иве и че разсея съмненията ми и защото усещам, че коментара ти не е само"служебен" и мнооого се радвам за това!

   Изтриване
 5. Впечатлена съм! Много винтидж, красиво и уникално излъчване! Пеперудата и ключето са разкошни, но ... ключето ми е фаворитът :)! Има антично и автентично излъчване! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. То вече се е разбрало, че и аз съм много доволна от ключа, така че ще има още - поне докато ви омръзне да ги гледате :-)

   Изтриване
 6. Радвам се на различното твое отношение,мноооооого ми хареса!!!!Поздравления!:))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Тези думи от майсторка като теб (точно на онези картички) направо ме карат да литна!

   Изтриване
 7. Много нежна картичка :) Много ми харесва :) А ключето.....ах ключето :) Станало е страхотно от първия път :) Пеперудата няма какво да я коментирам :) Като видях предизвикателството първо за твоите квилинг пеперуди се сетих :) Всичко по картичката си е на точното място :) Продължавай с този стил :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти! Ще опитвам още в този стил :-) и дано вдъхновението бъде с мен!

   Изтриване
 8. Прекрасна е! И аз много ги харесвам "тези" картички, но хич не ми се отдават. Твоята обаче е страхотна! Честит празник и от мен, да Ви е жив и здрав синът :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Абе... трябва да опиташ!!! Имаш страхотен вкус и само да се настроиш сигурна съм, че ще стане!

   Изтриване
 9. Определено е от "онези " картички. САмо си мислиш, че не ти се отдава - виж колко е красив крайният резултат.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мерси, Ели! И аз започвам да си мисля, че може би просто търпението не ми е било достатъчно... и може би не съм имала изградена концепция!

   Изтриване
 10. А аз мога да кажа само едно- именно твоята картичка е една от" онези" на които аз се възхищавам и си казвам дано и аз успея да направя такова съвършенство някой ден.Уникална е!

  ОтговорИзтриване
 11. Тече, супер е цялостното излъчване на картичката, а ключето е страшно реалистично и добре навъртяно.Харесва ми.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Кати! Радвам се, че ти харесва!

   Изтриване
 12. Yum! This is fabulous - love the soft colours and the theme carried inside the card. Thank you for joining in the fun at Crafting with Dragonflies.

  ОтговорИзтриване
 13. Lovely card, really like the key, thanks for playing with us at Crafting with Dragonflies, blessings Hilde

  ОтговорИзтриване
 14. Течееее, страхотна е! Ясно ми стана кои картички имаш предвид като казваш "ония картички". Гледайки тази обаче, се чудя защо досега се опъваше и дърпаше, че не ги можеш, а? И може и да прилича на някоя от "онези" картички, но мисля, че достатъчно носи и показва твоя почерк, твоето виждане, твоето усещане за пресъздаване на винтидж стила. Поднасяш го по един много свеж начин. И да не забравя да кажа колко силно впечатлена съм от ключето. Уникално е!
  О, и още нещо преди да ме завърти съвсем предстоящото хубаво днешно събитие - получих твоето така прекрасно, нежно, уникално АТС! Много, много благодаря! Толкова радостно и топло ми стана на душата.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Обаче с оня шаби шик не мога да се преборя... май няма да е зле да го пробвам пак някой ден...

   Изтриване
 15. Да ти е живо и здраво детето и много да се гордеете с него!!
  Картичката е уникална! Благодаря, че участва в предизвикателството!

  ОтговорИзтриване
 16. Стефче, малко на патерица, но да ти е живо и здраво момчето!Картичката ти е прекрасна! Хем от "онези", хем пък с твоя неподправен почерк! Ключето сякаш си го извадила от някоя приказка със замъци, змейове и съкровища. :)

  ОтговорИзтриване
 17. Such a lovely card .Thank you for joining in the Vintage ,layers & lace challenge at Crafting with Dragonflies Hugs Tania (DT)xx.

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...