29 февруари 2016 г.

It's so gorjuss...

It's so gorjuss... така се казва тази серия заради мъничкото печатче върху всяка картинка.
Започна от един експеримент с щанца "марка" на Sizzix и акварелните моливи - реших че като е толкова малко момиченцето мога да поема риска и да оцветявам. Направих една, получи се прилична и ... я оставих да отлежава.
Пастелните цветове са идея, която ми даде предизвикателството на КФ. То ми даде и импулс да се върна към онази позабравена "марка".
И понеже многото сърца през месеца нямаха изобщо допир с микс медията реших, че такива ще са ми фоновете. Извадих наличните ми акрилни боички и си подбрах пастелните. После извадих и подходящите моливи (с малки изключения), нарязах марките, отпечатах момиченцата и оцветих.
 Първата ми идея за фон удари на камък - не ми се получи един експеримент и смених тактиката. Първо един слой цвят лен, после с шаблон и тампон и четка нанесох избраната боя за всяка от картинките. 
Нещо не правя правилно с тези шаблони, ама се надявам проникването на боя под шаблона да се дължи на грапавината на картона. Голямо мазало стана и в този момент се чудех да продължа ли или да започвам нови. Продължих като се успокоявах, че и без това от този фон ще се вижда малка част. 
За по-контрастно печатах с един малък и много симпатичен фонов печат на букви. С друг шаблон и структурна паста смесена с малко от ленената боя направих сърцата. Обаче се оказа, че ми остана много свободно място на плътния цвят и сърцата ми бледнееха (да не говорим за не чак много хубавите им контури). Затова отпечатах завъртулките и окрайчих сърцата с бял туш. Не посмях да ги оцапам с вакса, но за да акцентирам на тях добавих златните сърца и по една пак златна точица на "недовършения" в моите очи край на завъртулката.
Накрая за да е пълен хаосът извадих и шевната машина. Изкривих няколко тегела - на една почти фатално, но пък направих и няколко хубави :-). Доволна съм все пак, че избрах шиенето - освен че ми допада подчертаването на контура не ми се наложи да лепя върху неравна (заради дантелата) повърхност. 
Бързах да ги направя, за да хвана последния влак за картишочешкото сърдечно предизвикателство и не чак последния за пастелните АТС-та в КФ... и изобщо не съжалявам за безсънната нощ!

3 коментара:

  1. Благодаря ти за участието!А тези бонбонки са ми едни от любимите ..и с тези цветове!!!!!!!!!!!Чудни!

    ОтговорИзтриване
  2. Много красиви са ти се получили АТС-тата. Особено ми хареса оформянето в рамка - тип "марка" и ти завиждам благородно за тази щанца.

    ОтговорИзтриване
  3. Тече, толкова много старание си вложила в тези АТС-та, а крайният резултат е повече от чуден! Радвам се и че толкова си се забавлявала!
    Благодаря, че се включи с тях в моето пастелено предизвикателство! ☻
    Деси

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...