4 май 2015 г.

Морското конче


Вече показах началото. Вариант А за продължението беше морското конче, както вече споменах с мидички. Вторият беше с водно конче, но нали ви казах - ще си гоня първата идея.
Исках го нежно и ефирно и почти ми се получи.
Използвах шринк пластмаса и картинка с морско конче, която дорисувах, така че да си е моето. Изшкурих пластмасата, прекопирах картинкта със сребърен маркер и леко тонирах. Всъщност май не е било много леко, защото освен че ръцете ми накрая бяха черни след печенето цветът се оказа малко по-тъмен отколкото очаквах. Освен това изглеждаше по-добре от задната страна и за да му придам по-добър вид го лакирах - отпред с лепило за мозайка и камъчета от което стана грапаво, а отзад с бежев лак за нокти, за да не прозира основата и да не се виждат повдигащите квадратчета с които го залепих.
Още след като си купих прозрачната шринк пластмаса установих, че не се свива еднакво в двете посоки. Много бях разочарована, но сега предварително направих картинката с по-дебело конче, че да се втали при печенето и смятам, че ми се получи.
Ей това пъхнах във фурната, а това долу извадих от там.
Добавих малко велпапе, мидички, охлювчета, камъчета, перличка за разкош и готово!
За "вдъхновение" и "приятелство" ще кажа, че идеята за такива печати на Мигито много, ама много ми харесва, при това са на български. А изборът ми да използвам точно тях хич не беше случаен.
Не ми се пише повече сега...
Чао!

5 коментара:

  1. Леле, Тече, влюбих се в морското ти конче. Толкова е сладко, даже не е като истинско, защото е по-хубаво от истинско! И паното като цяло е станало супер! Щом това ти е първата микс-медия, просто не знам какво да очакваме в бъдеще :)

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно е станало това ''Печено но фурна водно конче с гарнитура от миди и морски дарове '':):):)!Сега вече не знам как ще довършвам моето пано и как ще го показвам след тази красота.Хубава и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Тече, с усмивка прочетох цялото "готвене на морското конче". Каквито и да са били другите варианти, този е перфектния завършек. Много ми допада как "небрежно" си наредила мидичките и картона- илюзията за морски бряг е пълна. Чакам с нетърпение следващото ти платно- с бухали, нали :)

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми харесва как си го довършила, Стеф! Страхотна морска картина! Морското конче е трепач, толкова реалистично си го направила :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...