17 май 2015 г.

Шампанско и шоколад


Историята накратко. Приятелка кумува и аз се наех да направя картичката на кумата. Показа ми поканата, аз се сетих кой я е правил и (като че сме някаква мафия) още същия ден майсторката на поканите ми даде картонa в шоколадовият цвят от поканите. Това беше преди повече от месец... после си просих още, че се оказа че няма да ми стигне :-). И като се почна едно издирване на шампанското... няколко дни ми бяха нужни да намеря това което търся. Третата "хартия", която съм ползвала е мостра от тапет. Много хубав тапет и на цвят и на десен и на качество!
Реших че щом ще е от кумата (пък и булката е ценителка) нещото което ще направя ще се пази и значи има смисъл да има и някаква практическа полза от него. И така се взе (единодушно от мен и кумата) решение да направя и нещо в което да се съхраняват дисковете със записи от сватбата.
Този път гълъбчетата си имат и по някоя и друга заврънтулка. Така като гледам снимките даже на мен всичко ми изглежда едно такова простичко тип "изрязала там 2 листа и няколко букви на машината и ги лепнала, голяма работа!"... и не че който не е пипал ще ми повярва, ама аз да си кажа - въобще не е така!
Листата на шаблона образуват нещо като кръг, пък аз съм си решила че ми трябва сърце. Накратко нарязах си няколко кръга от проста хартия, драснах някакво сърце в подходящ размер на едно листче и се почна - въртя, напасвам, режа, намествам, дорязвам... накрая когато вече формата ме устройваше си очертах контур като шаблон по който да режа. Наложих го и изрязах внимателно с макетен нож. След това вече си нарязах с шаблона вече уточнените участъци от цялата форма и успях да подредя и залепя всичко както беше планирано. Същото упражнение си направих и на капачето на съхранителя за дисковете, но този път целта не беше сърце.
Надписът честито вече е добре тренран и стана бързо :-).
Не снимах картичката от вътрешната страна - кафява рамка с няколко листенца е декорацията там.
Като приключих с картичката си отдъхнах - казах си "има вече картичка и да не стане онова за дисковете няма драма".
То пък взе че стана!... от втория път.
Закопчава се с магнит изрязан във формата на сърце - и него съм пропуснала да снимам.
Кутийката изрязах и отлежа доста време в очакване да ми се яви идея за декорирането и. И тя дойде - под формата на един много, ама много хубав шаблон на Sizzix - (необяснимо за мен отпадащ от каталога на Stampin up), доставен от Софи, който едновременно изрязва и ембосва 5 сърчица - прекрасни са, нали! С няколко тегела и няколко сърчица стана кутийка-слънце!
Същите сърчица са и от вътрешната страна на капачето и на края на панделката за изваждане.
Ето ги и трите  заедно:
Ако някой не е разбрал ще си кажа - този път съм много доволна от себе си! И кумата много си я хареса! А майка и ми е направила най-големия комплимент - в 2 през нощта станала да я гледа, че не можела да и се нагледа и предложила да не я дават на булката ха-ха как да не съм доволна!?!
И когато смятах че съм приключила с всичко в шампанско и шоколад... се оказа че не съм, но понеже стана много дълго в следващата публикация ще покажа какво още направих.
А това ще включа в Картичкофурийско предизвикателство 260 - "Сватба или бал".
Чао!

7 коментара:

  1. Изпипана работа, поздравления, Те4е!!! Много стил и отношение присъства в този комплект!!!

    ОтговорИзтриване
  2. На "живо" е много по-хубава. на снимките цветовете изобщо не са истинските. истинските са много " по-благи". Комплекта е прекрасен! Надминала си себе си!

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги на живо са по-хубави :-), ама на моя монитор цветовете са доста близо до истинските.

    ОтговорИзтриване
  4. Тече, невероятно красива картичка! Гълъбчетата са уникални! Благодаря, че се включи в моето предизвикателство :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, от къде мога да си купя от тези невероятни творения?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оценката :-).
      Това ми е хоби и няма бизнес насоченост. Все пак ми се случва да приема поръчка за изработка на нещо специално. Ако имате интерес може да се свържете с мен по ел. поща или ФБ (линк към профила ми има в дясната странична лента.

      Изтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...