13 ноември 2019 г.

Кутийка - 7

Много "богата" щанца показвам днес. Кутийката е шестоъгълна и съвсем приличен размер за подаръче. Най-ефектен е капакът.
Размерите са видни от снимката, на която снимах целия шаблон преди да го разчленя.
От един лист А4 може да се изрежат основните елементи (дъно и капак) за една кутийка. Хубаво е, че е подходяща за машини А5 (като моята). Понеже платформата и подложките ми за рязане са от късите се наложи да срежа капака на два пъти - за да не се размести позахванах тук там с тиксо. Щанцата реже от раз. И от няколко "раза" за квадратните декоративни елементи... които обаче ще ползвам с други кутийки.

Аз реших да я пробвам от дебел картон (бялата) и стана много стабилна, но имах леки затруднения при сгъването на дъгите на капака. Много интересно решение е това покриване на един елемент със закопчаване - капачето се събира като на магия... при положение, че всички бигове са сгънати предварително. Единствено бих препоръчала леко скосяване на езичето за закопчаване, за да влезе по-лесно в отвора и да може да се хване и издърпа от другата страна.
От капака съм много впечатлена... от дъното не толкова.
То се прави от две еднакви парчета и основният му недостатък е липсата на достатъчно височина за да се ползват квадратните украси - да, стенитеса достатъчно големи, но почти до половината се покриват от капака. Освен това и вън и вътре остава по едно ръбче от залепянето на двете части, което  може да се прикрие със залепяне на шестоъгълни панели.
Принципно мисля, че доста по-добре ще стане ако си направя дъно с различна конструкция и височина.
Така или иначе не стигнах дотам, но пък на първата проба на кутийката лепнах пробата на орхидеята... и ако бях внимавала ръба да не ми е най-отпред щеше много да ми хареса...

3 коментара:

  1. Много е ефектна наистина.Красота :)

    ОтговорИзтриване
  2. Няма как да подмина перфектното ти изпълнение , Те4е!Нямам такива машинарии,но пък винаги се възхищавам на това, което ти правиш и вдъхновяваш!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мнооого ви благодаря, красавици любими мои! Радвам се че все още някой наднича тук. Много ви обичам и двете!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...