21 април 2017 г.

Кутийка - 5


Ами не, все още не съм изкупила всички китайски щанци за кутийки :-)
Поредната, с която се сдобих е тази.

Мъничка е:
- размер на щанцата 90х106 mm (мерено между режещите ръбчета).
- размер на кутийката в основата - 44х30 mm ,височина до дръжките - 55mm, a заедно с тях 85mm
На един лист А4 могат да се събират цели 3 кутийки. На снимката долу съм показала разположението на фона на ширината на лист А4.

Този път ще бъда кратка - към щанцата имам само две дребни забележки.
Реже перфектно (както и всички останали), кутийката се сглобява от две еднакви части, на които трябва предварително да се прегънат биговете. Почти всичко пасва с изключение на частите на дъното, които е можело да са малко по-дълги за да не остава след залепянето дупчица в средата.

Другото което леко се разминава е извивката най-отгоре... то се вижда на снимките. Възможно е да има леко изместване заради посоката която съм избрала за залепяне. Аз реших, че ще сложа половинката странична стена от външната страна на цялата. Така края на изрязания елемент се пада по средата на стената, вместо на извитото ръбче където според мен всяка неточност би била много по-лесно забележима.

Естествено и с нея, както с всички останали могат да се правят разни вариации, но и без такива кутийката е много сладка и дори без декорация изглежда завършена.


Слагам и една снимка на отворената кутийка- има оасност при отваряне да се понамачка, докато се преодолее бига, но при внимателно пипане тази опасност е минимална. За да се затвори е достатъчно само да се доближат двата горни бига - много е добро това! На практика кутийката е "самозатваряща" без допълнителни езичета, закопчалки и стърчащи капаци.
Все пак когато реша да си играя с горната извивка ще добавя една снимка - мисля че може да се постигне доста добър ефект.
И отворчето на дъното е лесно да се скрие, така че смятам тази щанца за много добро попадение.


Бялата кутийка е от тънка хартия (разграфена на 5mm) - харесва ми че дори така си е съвсем стабилна и оформена. Жълтата е от принтерен картон - според мен това е идеалният материал за тази кутийка - от по-дебел ще е по-трудно оформянето на кривите бигове и отварянето, пък и наистина няма нужда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че поспряхте!
Радвам се на всяко споделено мнение, впечатление или просто усмивка!
Коментарите, съдържащи линкове нямат място тук и ще бъдат изтривани.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...